Piercing Nazorg

Piercing Nazorg – daar ben je zelf voor verantwoordelijk!

hoe kan je dit het beste doen?

De genezingstijd van een piercing verschilt per piercing en per persoon.

Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van de piercing absoluut noodzakelijk. Direct na het piercen kan de wond rood worden en flink opzwellen. Gedurende de genezingstijd moet het ringetje of staafje voldoende ruimte hebben en niet te strak of te los zitten (met ringetjes wordt vrijwel op de meeste plekken nooit gestart, ik zal tijdens je bezoek ook uitleggen waarom niet). De piercing moet worden beschouwd als een wond en ook zodanig behandeld worden. Voor een zo goed mogelijke genezing moeten de volgende regels in acht genomen worden:

Raak de piercing niet of zo min mogelijk aan met je handen. verzorg de piercing twee keer per dag met een fysiologische zeezoutspray, deze zijn kant en klaar bij mij verkrijgbaar van NeilMed Sterile Saline Solution spray.

Spray 2x per dag waarvan 1x dicht op de wond aan beide zijde, spoel daarna af onder de douche met de douchekop. Droog altijd de wond licht deppend met schoon keukenpapier, steriel gaasje of föhn op uitsluitend koude stand, en spray 1x op 5-10 cm afstand (nevelen), en ook dan droog de wond na. Smeer geen zalf, vaseline, dagcrème, zonnebank crème, foundation of iets degelijks op de wond. Druppel geen wonddesinfectiemiddelen zoals sterilon, Betadine of alcohol etc. op de wond. Draag geen pleisters over de piercing, behalve kortdurend indien nodig tijdens sportactiviteiten (zorg dat het plakgedeelte niet op de piercing komt).
Draag bij een bodypiercing (bijv. tepel of navelpiercing etc.) geen strakke en het liefst katoenen, altijd schone kleding, verschoon dit dagelijks. Vermijd tijdens het gehele genezingsproces contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater). Maak tevens geen gebruik van een sauna en stoombad. Ook zwemmen in de zee niet doen tijdens de geneestijd.

Verwijder nooit zelf zomaar het sieraad. Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen, kleurverandering, uitgroei- of afstotingsverschijnselen van de wond of bij pijn altijd contact op met de huisarts.

Voor een goede wondgenezing is gezond en gevarieerd eten een must. Vitamines en mineralen zijn dan van essentieel belang, dit haal je vooral uit je voeding. Neem daarnaast dagelijks extra vitamine C, dit is immuun verhogend en belangrijk voor een goede wondgenezing. Roken, drugs en alcohol zijn geen goede genezers voorkom dit dan ook.

Nazorg – mond/tong piercings:

Poets na ontbijt en savonds je tanden (de mond plaquevrij houden met een tandpasta op basis van een zoutoplossing/menthol vrij) en spray regelmatig (na iedere maaltijd) met NeilMed aftercare. Zorg voor een gezonde orale flora en eet en drink gezond. Vermijd zoenen of ander soort oraal contact gedurende het genezingsproces. Rook en drink niet!!! Geen frisdranken met prik, scherp eten of warme dranken tijdens de 1e dagen (afhankelijk van eventuele zwelling).

Voorbeelden van goede tandpastas zijn Elmex mentholvrij, Logona dentalcare mentholvrij, Weleda Saline of Calendula, AloeDent, deze zijn onder anderen verkrijgbaar bij een goede drogist of Holland en Barett.

(Bij infectie wordt aangeraden je mond te spoelen met een mondspoelmiddel dat 0,05% tot 0,2% chloorhexidine (CHX) bevat, overleg altijd eerst met je piercer). Volg daarbij de aanwijzingen op de verpakking.

(Nooit spoelen met een mondspoelmiddel voorzien van alcohol/menthol zoals Listerine).

————————————————-

slaap nooit op je verse wond, draag geen producten die voor wrijving of druk zorgen, raak het niet met je handen aan gedurende de gehele genezing.

Hoe verzorg je je piercings?
met…

NeilMed Fine Mist Spuitbussen, verkrijgbaar in 75ml & 177ml dit is een steriel (NaCI-0,9%), medicijnvrij en zonder conserveringsmiddel spray.
een veilige Fysiologische zoutoplossing voor je verse piercings

Waarom NeilMed?

De kracht van zout bij genezing is al sinds de oudheid bekend,
Natriumchloride desinfecteert en bevordert genezing door vloeistof uit bacteriën te halen, de bacteriën uit te schakelen en wonden te laten genezen.
een goede zoutoplossing is niet meer dan zout en water, en dat zou ook niet mogen; zout is op zichzelf een krachtig desinfectiemiddel zonder toevoeging van chemicaliën die meer kwaad dan goed kunnen doen.
Dit is precies wat u vindt op het ingrediëntenlabel van NeilMed NeilCleanse Piercing Nazorg Zoutoplossing: farmaceutisch water en natriumchloride.

FIJNE NEVELSPRAY

Door de fijne nevelapplicatie kunnen gebruikers zoutoplossing rechtstreeks op hun piercing spuiten in plaats van hun piercing in een zoutbad te laten weken of een watje te gebruiken om de zoutoplossing aan te brengen. Dit zorgt voor een sterieler aanbrengproces en biedt een reinigingsoplossing die het gemakkelijk maakt om wondjes te behandelen.

WAT DE FIJNE MISTSPRAY BIEDT:

* Eenvoudig te gebruiken fijne neveltoepassingen
* Bag-on-valve-technologie houdt de inhoud steriel en spuit, zelfs wanneer het blik ondersteboven wordt gekanteld
* Mogelijkheid om zoutoplossing rechtstreeks op de piercing te spuiten