Piercing Nazorg

Piercing Nazorg – daar ben je zelf voor verantwoordelijk!

hoe kan je dit het beste doen?

De genezingstijd van een piercing verschilt per piercing en kan ook per persoon verschillen. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van de piercing absoluut noodzakelijk. Direct na het piercen kan de wond rood worden en flink opzwellen. Gedurende de genezingstijd moet het ringetje of staafje voortdurend ruimte hebben en niet te strak of te los zitten. De piercing moet worden beschouwd als een wond en ook zodanig behandeld worden. Voor een zo goed mogelijke genezing moeten de volgende regels in acht genomen worden:

Raak de piercing zo min mogelijk aan met de handen. verzorg de piercing twee keer per dag met een fysiologische zeezoutspray, deze zijn kant en klaar bij mij verkrijgbaar van NeilMed Sterile Saline Solution spray.

Spray de wond op 5-10 cm afstand, laat de wond zoveel mogelijk aan de lucht drogen of droog dit met een koude föhn en zit er zo min mogelijk aan. Houd de piercing na het wassen zoveel mogelijk droog. Smeer geen zalf, vaseline of iets degelijks op de wond. Druppel geen wonddesinfectiemiddelen zoals Sterilon, Betadine of alcohol op de wond. Draag geen pleisters over de piercing, behalve kortdurig indien nodig tijdens sportactiviteiten (zorg dat het plakgedeelte niet op de piercing komt).
Draag bij een bodypiercing (bijv. tepel of navelpiercing etc.) geen strakke en het liefst katoenen, altijd schone kleding, verschoon dit dagelijks. Vermijd tijdens het gehele genezingsproces contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater). Maak tevens geen gebruik van een sauna en stoombad. Ook zwemmen in de zee niet doen tijdens de geneestijd.

Verwijder nooit zelf zomaar het sieraad. Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen, kleurverandering, uitgroei- of afstotingsverschijnselen van de wond of bij pijn altijd contact op met de huisarts.

Voor een goede wondgenezing is gezond en gevarieerd eten een must. Vitamines en mineralen zijn dan van essentiël belang, dit haal je vooral uit je voeding. Neem daarnaast dagelijks extra vitamine C, dit is immuun verhogend en belangrijk voor een goede wondgenezing. Roken, drugs en alcohol zijn geen goede genezers voorkom dit dan ook.

Nazorg – orale piercings:

Poets geregeld de tanden (de mond plaquevrij houden met een tandpasta op basis van een zoutoplossing/menthol vrij) en spray regelmatig (na iedere maaltijd) met NeilMed aftercare. Zorg voor een gezonde orale flora en eet en drink gezond. Vermijd zoenen of ander soort oraal contact gedurende het genezingsproces. Rook en drink niet!!!

Nazorg – MicroDermals & Skindivers:

Spray 2x per dag met NeilMed Fysiologische Steriele zoutoplossing, spray dit op de piercing laat indrogen of dep voorzichtig droog met een steriel gaasje zodat al het wondvocht en dode huidcellen worden verwijderd.

Draag in de eerste twee weken na het zetten van je microdermal/skindiver dag en nacht een schone pleister/steriel gaasje over je sieraad, dan kan je het overdag vrij laten en nog 1 week, alleen ’s nachts en altijd tijdens het sporten.

slaap nooit op je verse wond, draag geen producten die voor wrijving of druk zorgen, raak het niet met je handen aan gedurende de gehele genezing.

Hoe verzorg je je piercings?
met…

NeilMed Fine Mist Spuitbussen, verkrijgbaar in 75ml & 177ml dit is een steriel (NaCI-0,9%), medicijnvrij en zonder conserveringsmiddel spray.
een veilige Fysiologische zoutoplossing voor je verse piercings

Waarom NeilMed?

De kracht van zout bij genezing is al sinds de oudheid bekend,
Natriumchloride desinfecteert en bevordert genezing door vloeistof uit bacteriën te halen, de bacteriën uit te schakelen en wonden te laten genezen.
een goede zoutoplossing is niet meer dan zout en water, en dat zou ook niet mogen; zout is op zichzelf een krachtig desinfectiemiddel zonder toevoeging van chemicaliën die meer kwaad dan goed kunnen doen.
Dit is precies wat u vindt op het ingrediëntenlabel van NeilMed NeilCleanse Piercing Nazorg Zoutoplossing: farmaceutisch water en natriumchloride.

FIJNE NEVELSPRAY

Door de fijne nevelapplicatie kunnen gebruikers zoutoplossing rechtstreeks op hun piercing spuiten in plaats van hun piercing in een zoutbad te laten weken of een watje te gebruiken om de zoutoplossing aan te brengen. Dit zorgt voor een sterieler aanbrengproces en biedt een reinigingsoplossing die het gemakkelijk maakt om wondjes te behandelen.

WAT DE FIJNE MISTSPRAY BIEDT:

* Eenvoudig te gebruiken fijne neveltoepassingen
* Bag-on-valve-technologie houdt de inhoud steriel en spuit, zelfs wanneer het blik ondersteboven wordt gekanteld
* Mogelijkheid om zoutoplossing rechtstreeks op de piercing te spuiten