VRAAG & ANTWOORD

Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Stuur me even een appje ! klik hiervoor op de groene WhatssApp ballon rechts onder in de pagina of via 06-13289848.

Ja, voor het laten zetten van een piercing(s) moet je een afspraak maken, omdat iedere klant in rust de tijd krijgt om zich prettig en veilig te voelen, ook voor het verwisselen of aanschaffen van een sieraad, de afspraak kun je maken doormiddel van een klik op de groene Whatsapp ballon rechtsonder op de pagina of via 06-13289848, mail info@vidaloca-veenendaal.nl

Nee, je mag gedurende de gehele genezing periode (dit is afhankelijk bij welke piercing) niet in zwemwater, bad, zee, sauna of zonnebank.

geneestijd piercings:

oorlel 8-12 weken  –  neusvleugel 3-6 maanden  –  lippen 6-9 weken  –  septum 3-6 maanden  –  navel 6-9 maanden  –  wenkbrauw 2-4 maanden  – tong 4-8 weken  –  surface 6-9 maanden  –  smiley 3-6 maanden  –  tepel 6-9 maanden  – implantaat 6-9 maanden.

Dat is een beetje afhankelijk van de plekken die je wilt laten piercen, ik loop dit dan ook altijd met de klant door zodra ze bij mij aanwezig zijn, je moet altijd rekening houden dat het lichaam de rust en tijd nodig heeft wonden te helen, des te meer meer piercings des te harder moet het lichaam aan het werk moet om te genezen, vaak is het dan ook beter om dit in een langer tijdbestek te verspreiden. Ook is een gezond leefpatroon erg belangrijk voor een goede en snelle genezing.

Ik leg altijd aan iedere klant uit hoe het genezing proces in werking gaat, onder de link Nazorg Piercing kan je de volledige beschrijving van de verzorgingsspray lezen, zorg altijd dat je piercing schoon en droog is, kom er niet aan en mocht dit niet anders kunnen  zorg dat je handen altijd schoon zijn doormiddel van handen wassen/ontsmetten voordat je aan je verse wond komt. Slaap er niet op en voorkom elke vorm van druk en/of wrijving.

Prijzen van piercings gezet met een standaard titanium sieraad zijn onder deze link te vinden Prijzen piercings , het is mogelijk om je te laten piercen met een luxer sieraad (mits jou anatomie daar voor geschikt is) je kunt hiervan diverse voorbeelden terug vinden op mijn instagram account onder deze link Gallery   hierbij kun je denken aan High-End jewelry van implanteerbaar titanium of High-End jewelry van 14 & 18 karaat puur goud.

Na het zetten van je piercing, is het belangrijk is om je sieraad te downsizen. Wat is downsizen? Ik pierc altijd met een sieraad wat langer is of een grotere diameter heeft, zo kan de zwelling worden vangen en kan je het goed verzorgen. Bij de meeste piercings is het verstandig dit tussen 8-12 weken te laten aanpassen voor een passende lengte zodat de wond in rust verder kan genezen. Een piercing wondje geneest van buiten naar binnen, ook al lijkt je wondje genezen dat is het dan dus nog niet. Om te voorkomen dat je er achter blijft hangen en daarmee juist de piercing irriteert en/of beschadigd is een downsize bijna altijd heel belangrijk. Voor bij wie dit nodig is zal dit altijd van mij horen na het piercen. Downsizen zit niet bij de prijs inbegrepen, hiervoor vraag ik een kleine vergoeding. Doe dit nooit zelf laat dit door jou piercer doen en het is gelijk een extra check-up of alles goed gaat met de genezing. De echte wissel naar een eventueel ander sieraad of ander materiaal is afhankelijk van welke piercing, de geneestijden kun je vinden bij elk vermelde piercing onder deze 3 links Oor piercings  Body piercings   Gezichtspiercings Laat je piercing altijd volledig 100% genezen voordat je er een ander sieraad in doet, bij twijfel ga altijd langs je piercer.

Piercings worden in Nederland nooit met een verdoving gezet, dit mogen alleen artsen, tandartsen en anesthesist. Om je gerust te stellen het piercen zelf duurt maar enkele seconde en is zeker niet pijnlijker dan het laten zetten van een verdoving.

Het verschil tussen een irritatie (vochtbultje) of een ontsteking is erg groot, laat altijd eerst je piercer beoordelen wat er met jou piercing aan de hand is, veel dingen zijn goed op te lossen als je je hebt laten piercen bij een professionele studio, mocht er echt sprake zijn van een ontsteking zal je doorverwezen worden naar je huisarts. Als je alle verzorgingsregels van je piercer goed opvolgt is de kans op een ontsteking erg klein maar een ongelukje zit in een klein hoekje, contact bij vragen of twijfel dan ook altijd gelijk je piercer. hierbij nog even een link hoe je je piercing goed hoort te verzorgen Nazorg Piercing & Verzorgings producten

Als je piercing 100% volledig is genezen groeit het nooit helemaal dicht maar krimpen gebeurt wel heel snel, mocht het er al even een paar uur uit zijn forceer dan nooit het sieraad door het er weer in te zetten, dit moet soepel gaan anders moet dit met een goede begeleiding (wij hebben daar de goede materialen voor) terug geplaatst worden om zo te voorkomen dat het geen wond wordt en dan juist verkeerd gaat. Bij twijfel altijd even je piercer contacten voor een goed advies.

Ik pierc uitsluitend met implantgrade titanium ASTM F-136 met een mirror finishes polished afwerking, 14 of 18 karaat puur goud, deze materialen zijn het beste voor een goede genezing. Zorg altijd dat alles wat je door je lichaam draagt van goede materialen zijn, zilver, PVD en alles wat een dompelbadje heeft gehad zijn geen goede materialen, op je lichaam moet je zuinig zijn!!

Bij Vidaloca worden dan ook geen sieraden geplaatst die niet bij mij gekocht zijn.