Tatoeage verwijderen bij VidaLoca Tattoo Removal

Tatoeage verwijderen – de behandeling wordt uitgevoerd met de laserapparatuur de Q-Switched ND YAG laser.

De laser produceert een zeer smalle lichtbundel, waardoor er met grote precisie gewerkt kan worden. Het laserimpuls verwarmt de inktbolletjes van de tatoeage en zorgt er voor dat deze in kleine deeltjes uiteen vallen, zodat de verkleinde inktbolletjes door het lichaam opgenomen worden en uiteindelijk via de urine het lichaam verlaten. Het voordeel hiervan is dat de opperhuid intact blijft en het volkomen onschadelijk voor het lichaam is. De behandeling is niet pijnloos. De huid wordt vóór en tijdens de behandeling gekoeld met coldpacks.

Tatoeage verwijderen - De behandeling om een tatoeage te verwijderen  wordt uitgevoerd  bij Vida Loca  met de Q-Switched ND YAG laser.

Direct na de behandeling zal er op de tatoeage een witte waas te zien zijn, dit wordt “lasersnow” genoemd. Dit is een normale reactie van de huid. De witte waas zal na een korte tijd wegtrekken. Ook zal er een lichte zwelling op de tatoeage te zien zijn met wat roodheid er om heen. De huid wordt gekoeld met een coldpack. Dit haalt de zwelling en het branderige gevoel weg. Ook zal er een verzorgende crème aangebracht worden, zodat u zo min mogelijk last heeft van de behandeling.

Een donkere tatoeage verwijderen kan met onze laser in 6 tot 12 behandelingen . Ingekleurde tatoeages zijn moeilijk te verwijderen. Het juiste aantal behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheid en type inkt dat is gebruikt, alsook de diepte waar de inkt zich bevindt, welke kleuren, et cetera. Per keer wordt bekeken hoe de vermindering zich vordert. De bestaande tatoeage gedeeltelijk laten verwijderen of lichter maken zodat er een nieuwe overheen kan worden gezet, kan natuurlijk ook. Daarin werk ik samen met YugenTattoo, gevestigd aan de Patrimoniumlaan 54, een deurtje verderop

Tussen de behandelingen in zitten altijd 8 à 10 weken. De reden hiervan is dat het lichaam de tijd moet krijgen om de losgeraakte inktdeeltjes af te voeren. Bovendien heeft het lichaam deze tijd nodig om te herstellen. Het is dus niet zo dat de tatoeage sneller verdwijnt als er frequenter behandeld wordt, het kan zelfs een averechtse effect hebben.