Ik probeer zo snel mogelijk antwoord op je vraag te geven.  Om misbruik te voorkomen wordt je vraag eerst gescreend en dan pas geplaatst.

511 Thoughts on “Vraag & Antwoord

 1. Hoihoi, ik wil graag binnenkort een tragus of een conch laten zetten bij jullie en ik zag de prijzen al staan. Zijn deze prijzen inclusief het sieraad? of verschillen de prijzen per staafje of ringetje? Thanks en groetjes!

  • Hoi Sara, de prijzen die je op onze website ziet zijn inclusief een standaard titanium sieraad. Dat kan zijn een labret met een titanium balletje of een ball closure ring (ring met een balletje ertussen geklemd). Wij hebben een breed assortiment aan andere zetsieraden – steentjes voor op de labret (in alle kleuren en maten) segmenteringen etc.. daar komen dan inderdaad extra kosten bij.

   Groetjes,
   Lina

 2. Hoi,
  Als ik een derde gaatje in mijn oorlelen laat piercen van 1,2 mm, kan ik dan na de genezing ‘normale’ oorbellen van 0,8 mm in deze gaatjes dragen. En groeien de gaatjes dan ook dicht naar 0,8mm?
  Groetjes!

  • Hallo Sabien,

   Er moet eerst gekeken worden of het sieraad bij je 3e gaatje niet in je kraakbeen komt, is dit wel het geval wordt het een lage helixpiercing met een geneestijd van 6-9 mnd, een 0,8 sieraad is dan niet zo verstandig en zou je daar een piercing van 1.2 het beste in kunnen blijven dragen, mocht het toch nog lel zijn kan dit natuurlijk na ong 6 weken vervangen worden voor een oorbel 0,8.

   Gr Chantal

 3. Hoi
  Ik heb in Augustus mijn lage helix bij jullie laten zetten, het ging allemaal super goed alleen merk ik nu dat het plekje in/eromheen een beetje vies is (de kleur is wit) ik heb geprobeerd door mijn piercing een beetje opzij te duwen om het weg te krijgen maar het gaat niet echt weg hebben jullie tips?

  Groetjes, Anne

  • Hoi Anne, als dit inderdaad viezigheid is zou het met een warm zeezoutbadje moeten lukken om je oor schoon te krijgen. Zoniet, dan is er iets anders aan de hand, bijvoorbeeld een kraakbeenbultvorming. Kom in dat geval even langs de shop zodat we het beter kunnen beoordelen.

   Groetjes, Lina

 4. Hallo dames van Vida Loca,
  Ik heb nu nog geen gaatjes in mijn oor, maar wil graag 2 gaatjes in mijn rechteroor. Kunnen die gelijktijdig gezet worden ? Ik hoor het graag en dankjewel !
  Groetjes, Niek

 5. Hi!
  Ik wil binnenkort mijn 2e helix gaan laten zetten. Kunnen jullie er dan gelijk een ringetje in piercen? Als dit mogelijk is, kan ik het ringetje dan zelf meenemen of hebben jullie die?

  Groetjes!

  • Hoi Sifra,
   Je kunt gelijk een ringetje krijgen bij het piercen van je helix. Wij piercen uitsluitend met onze eigen, gesteriliseerde titanium sieraden, dus zelf een ringetje meenemen is geen optie.

   Groetjes,
   Lina

 6. Ik heb een dermal anchor laten zetten bij jullie. Ik wil graag weten hoe groot de diameter is van het dingetje waar ik een nieuwe top op kan zetten. Ik lees overal 1,2 mm of 1,6 mm
  Kunnen jullie me daarbij helpen? Hartelijk dank alvast. Barbara

 7. Carola vd klift|

  Hallo

  Mijn dochter wil graag tweede gaatje in haar oor …hebben jullie ook oorbel knopjes daar om uit te zoeken of prikken jullie alleen het gaatje ?
  En ze is erg bang voor de pijn …vorige x is het geschoten idd dat wilde ik nu niet meer vandaar dat ik bij jullie wil laten doen..maar “verdoven” jullie het iets met ijs of iets voordat jullie prikken ?
  Mvg Carola vd klift

  • Hallo Carola,

   Wij piercen uitsluitend en met titanium labretten, oorlellen (mits het al kraakbeen is) komen samen op 50 euro met standaard sieraden en 5 euro extra per oor als er gekozen word uit onze kristallen bak met div kleuren, wij verdoven niet dat mogen alleen artsen en anesthesisten, de pijn is niet erger dan schieten bij een juwelier(wat wij absoluut afraden lees piercen versus schieten) ook gebruiken wij geen ijs het is even een prikje van een paar seconde, wel moet het kind 5 jaar of ouder zijn en ouder/voogd moeten zichzelf en kind legitimeren om bij ons gepiercet te kunnen worden tot 16 jaar.
   Bel gerust voor meer vragen of onduidelijkheden

   Vr groet
   Chantal

 8. Hoi,

  Afgelopen zaterdag heb ik een helix piercing laten zetten. Mij werd geadviseerd met een haarklip te slapen om te voorkomen dat ik op het oor zou liggen. Hoe lang moet ik dit volhouden?

  Groet, Irma

  • Hallo Irma,

   Als je bij ons bent geweest adviseren wij altijd de eerste 3 weken er helemaal niet op te slapen en dan bij ons langs te komen voor een controle, bij controle kijken wij hoe het gaat en wat de mogelijkheden zijn, mocht je dit niet doen zou ik zeker de eerste 6 weken aanhouden. Gr Chantal

 9. Hoe duur is het bij jullie om een piercing te laten zetten boven in het oor en bij de wenkbrauw?
  Is het oom handig om ze tegelijk te laten zetten of is het slim om er paar weken tussen te laten
  Mvg margreet

   • Hoi Margreet,

    Het piercen van je helix kost €40. Een wenkbrauw piercing kost €50. Je kunt ze tegelijk laten zetten.

    Groetjes,
    Lina

   • Dat kan. Wanneer het in je kraakbeen zit (vaak bij een derde gaatje) is dit een helix piercing en kost het €40 per kant.
    Is het nog in je oorlel dan geldt de prijs voor oorlel piercing – €30 voor 1 en voor beide ben je €50 kwijt.

 10. Hey Chantal en Lina,

  Ik heb een helix piercing. Van welk materiaal kan ik het beste een sieraad kopen?

  Groetjes Ilse

  • Hoi Ilse,

   Bij het piercen heb je een titaniumsieraad gekregen. Na volledige genezing – 6 tot 9 maanden kun je een sieraad van chirurgisch staal dragen. Bioplast is ook prima en titanium is uiteraard altijd goed.

   Groetjes,
   Lina

 11. Mariska Pot-van Leijden|

  Hoi Lina en Chantal,

  Even een vraagje, verwijderen jullie ook een microdermal uit het arm?

  Groetjes Mariska

 12. Hoi, ik wil graag een tweede gaatje maar ik ga 14 juli op vakantie dus ik vroeg me af of ik dan wel kan zwemmen

  • Hoi Julia,

   Na het zetten van je piercing mag je inderdaad 6 weken niet zwemmen. Of in ieder geval niet met je oren in het water. Ook wanneer je naar een heel warm land gaat, is het beter je piercing na je vakantie te laten zetten.

   Groetjes,
   Lina

 13. Hoi.
  Ik heb nu 3 maanden geleden mijn 3e oorbel eruit gehaald vanwegen onstekening, schieten door kraakbeen enz. Nu begon die een beetje te jeuken en zit er een kleine vocht bult. Wat kan ik nu het beste doen?

  groetjes, Anne

  • Hallo Anne,

   Het is een beetje moeilijk er zo een goed antwoord op te geven, zoals je al aangeeft is het geschoten ipv gepiercet en zal ook gedeeltelijk door het kraakbeen zijn gebeurd,daar is het denk ik al mis gegaan, ik adviseer om onze verzorgings regels te lezen op onze site en het zoutbadje 1 keer per dag minimaal een week te proberen, ook kan je een druppeltje tea tree (wel biologische en puur) olie op het bultje te doen 1 keer per dag en ong. 4 dagen lang, gr Chantal

 14. Hoii,

  ik heb ongeveer 1,5 jaar geleden mijn rook piercing bij jullie laten zetten. (ook heb ik heb in begin maart 2018 een conch laten zetten) ik wil nu graag mijn rook een keer verwisselen, aangezien ik nog steeds het staafje inheb waar mee er werd gepierced. zelf krijg ik de balletjes van de rook niet meer los en mijn moeder durft er niet aan te komen. hebben jullie misschien goede tips zo dat ik makkelijk van piercing kan wisselen? ik heb een aantal leuke besteld die ik nu niet in kan doen super jammer!

  • Hallo Lorena,
   Dat is volledig afhankelijk van de dikte van de tong, gemiddeld starten we met een 20 mm staaf en die wordt dan gewisseld na 2 weken.
   Gr Chantal

 15. Hoi Ik heb 7 weken gewacht tot ik mijn 3e oorbel eruit mocht halen, de eerste 2 weken zijn ze flink gaan ontsteken maar met antibiotica is het opgelost, nu heb ik sinds een weekje andere oorbellen in alleen aan 1 kant doet mij gaatje pijn en zelfs wanneer ik een titanium oorbelletje in doe word mij gaatje blauw van verkleuring? dus nu vraag ik mij af wat ik hier aan kan doen want de oorbellen die in mijn ene oor een blauwe reactie achterlaten doen het wel goed in mijn andere oor….

  • Hallo Anne,

   Bij een 3e gaatje is het bijna altijd kraakbeen of een stukje kraakbeen, zelden is dit alleen een oorlel, bij een oorlel is ons advies niet wisselen voor 2-3 maanden en kraakbeen mag niet gewisseld tussen 6-9 maanden, zo te horen heb je toch iets te vroeg gewisseld, mijn advies ga naar je piercer terug of kom even bij ons langs zodat er naar gekeken kan worden en het kan worden opgelost. Gr Chantal

 16. hey, ik heb wil graag een nieuwe piercing laten piercen alleen heb ik een beetje een trauma opgelopen de vorige keer door de pijn haha. nu heb ik van sommige mensen gehoord dat ze eerst een koude spray erop gespoten kregen dat het verdoofd. doen jullie ook aan dit of iets soortgelijks?
  groetjess

  • Hallo Elise, ik weet niet wat je voor een piercing hebt laten zetten de vorige keer en wat je nu wilt,maar ik kan je beloven dat wij onze klanten zorgvuldig begeleiden en dat het zetten vaak niet langer duurt dan 4 a 5 seconden. We gebruiken geen sprays of dergelijke middelen omdat piercen bij ons heel erg snel gaat en zo nodig je ook zullen afleiden 😉 gr Chantal

 17. Hoi, ik wil binnenkort een tragus piercing laten piercen alleen mijn vraag was of dat bij elk oor zegmaar mogelijk is ? En de prijs van het piercen moet ik daar dan nog los het sieraad bij kopen of is dat inbegrepen bij de prijs? Groetjes,

  • Hallo, niet elke piercing is bij iedereen mogelijk, jou piercer bekijkt dit zodra je langs gaat,bij ons zit een standaard piercing bij de prijs in. Gr Chantal

 18. Hoi, ik wil graag een helix piercing laten zetten, vroeg mij alleen af zou dat eventueel ook met een goud ringetje gezet kunnen worden of alleen met zilver?

  Groetjes Marlou

  • Hallo Marlou,

   Wij piercen met titanium en niet met goud, wat wel kan is een titanium labret met een titanium met 24k goud balletje. Gr Chantal

 19. Hoi!
  Ik heb nu een jaar geleden zowat een navel piercing laten zetten, deze steekt vaak uit omdat die een beetje schuin was gepierced en ontsteekt nog vaak, ook zit er littekenweefsel achter (pijnlijk). Ik heb vanalles geprobeerd maar het helpt niet. Tips tegen littekenweefsel?

  Groetjes!

  • Hallo Wendy,

   Ik weet niet of je in de gelegenheid bent om even langs ons te komen,of wanneer dit te ver voor jou is naar een goede shop te gaan want zonder dit te zien kan ik geen goed advies geven.

   Gr Chantal

 20. Hoi ik ga binnen kort mijn navelpiercing zetten en ik vroeg me af of ja daarbij in de winkel zelf 1 moet kopen of uitzoeken of zetten zij er een random piercing in voor tijdelijk en is die dan ook echt zilfer?

  • Hallo Annemiek,

   Bij ons wordt je gepiercet inclusief titanium sieraad, met zilver mag niet worden gepiercet.

   Gr Chantal

 21. Hoi,
  Drie maanden geleden heb ik mijn helix gepierced. Maar rond de plek waar ik mijn twee helix piercing heb gepierced jeukt het altijd. Nu dacht ik dat het misschien aan de materiaal van het staafje kon liggen. Ik wou daarom graag mijn staafjes vervangen, maar ik zit natuurlijk nog midden in het genezingsproces.
  Is er ook een andere optie mogelijk?
  Alvast bedankt
  Groetjes!

  • Hoi, ben je door ons gepiercet?
   Wij piercen met titanium, daar krijg je geen jeuk van.
   Misschien ligt het aan de genezing, misschien aan manier van verzorgen..
   kom een keer langs zodat we ernaar kunnen kijken of mail ons met meer informatie over hoe je je piercings verzorgt, waar je gepiercet bent en wat voor sieraad er in je oor zit.

   Het beste is om nog 3 maanden te wachten voordat je de piercings uit de wond haalt.

   Groetjes,
   Lina

 22. Hallo, ik heb een week geleden een oorbel in kraakbeen laten schieten en heb hem er uit gehaald en er weer in gedaan. Is de kans nu groot dat het gaat ontsteken? In verband met dat ik het heb laten schieten of maakt dat niet uit. Mijn oor is wel erg rood en hoe zorg ik er voor dat het niet gaat ontsteken?

  • Beste Yvet,

   Zoals je misschien weet is het schieten van oorbellen in het kraakbeen verboden. En dat is niet voor niks.
   Mijn dvies – haal die oorbel eruit zodat je kraakbeen zich hopelijk weer herstelt en laat je over een jaar ergens piercen.

   Groetjes,
   Lina

  • Hoi Stevie,

   Je zegt dat je het kortere staafje nu 4 weken draagt.. waarschijnlijk is het van een ander materiaal waar je (nog) niet goed op reageert.
   Ik wil je adviseren het lange staafje weer in te doen en te gaan spoelen met zeezoutoplossing. Ook kun je bij ons langskomen zodat we er naar kunnen kijken. Eventueel kunnen we het bultje ook proberen tegen te gaan door er tijdelijk een silicone disc tussen te zetten.
   Groetjes, Lina

 23. Hoi,

  Ik heb mijn helix piercing nu ongeveer 9 maanden en ik heb er nooit problemen mee gehad. Vandaag zag ik ineens dat er aan de voorkant en de achterkant vocht rond het gaatje zit. Het is geen bultje, maar gewoon ‘plat’ zeg maar. Ik heb het vandaag twee keer gespoeld met zeezout. Er zit nu een staafje van 6 mm in en deze draag ik nu ongeveer 4 weken. Kan het zo zijn dat dit vocht door een te kort staafje komt? En zo ja, is het dan verstandig om het nu te vervangen voor een langer staafje? Het is de dag voor kerst en ik ga op vakantie, dus een beetje lastig om langs een piercer te gaan.Ik hoor graag van jullie wat ik kan doen!

  Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *