Ik probeer zo snel mogelijk antwoord op je vraag te geven.  Om misbruik te voorkomen wordt je vraag eerst gescreend en dan pas geplaatst.

481 Thoughts on “Vraag & Antwoord

 1. Hallo
  Ik heb een helix piercing laten schieten iets meer dan 2 maand geleden. Omdat ik aan boksen doe moet deze eruit. Kan mijn gaatje op 2 uur dicht groeien?

  • Hallo Nina,

   Hopelijk heb je je helix laten piercen en niet schieten? Schieten in het kraakbeen is slecht, gevaarlijk en ook nog eens door de wet verboden.
   Dan even terug op je vraag..

   Je helix piercing mag je in de eerste zes maanden na het piercen niet eruit halen. Dit heeft te maken met lange genezing van het kraakbeen. Haal je je piercing eerder uit is de kans groot dat je het wondje, wat nog lang niet genezen is van binnen, weer kapotmaakt waardoor het niet zal genezen en het tot problemen zal zorgen.
   Wanneer je je sieraad toch besluit uit te halen dan is de kans groot dat je het 2 uur later ook niet meer inkrijgt.

   Groetjes, Lina

 2. Hoi, ik heb mijn 3e gaatje laten Pierce maar nu zit der aan ze achterkant van beide gaatjes een blauwe plek is dat erg ?
  Groet, alessia

  • Hoi Alessia,

   Een bloeduitstorting zie je vaker na het zetten van een piercing. Dat trekt vanzelf weer weg. Week je oren in warme zeezoutoplossing, belangrijk voor de verzorging maar ook goed voor de doorbloeding.

   Mocht je het willen laten controleren kun je altijd even langskomen (of bij je piercer, als je niet door ons bent gepiercet).

 3. hey! ik wil echt heel graag een septum piercing (ik ben 13) maar dat mag niet van mijn ouders, hebben jullie misschien wat tips hoe ik mijn ouders kan overhalen?

  mvg. lara

 4. Hoi Hoi,

  Ik heb al 1,5 jaar een Helix en al 1 jaar hetzelfde sieraad. Echter heb ik er regelmatig last van, naar mijn idee zit deze te strak..
  Verkopen jullie Helix piercings en willen jullie deze bij mij vervangen?

  Ik hoor graag!

  Groetjes, Antoinette

  • Hoi Antoinette, wij hebben verschillende soorten en maten piercings van verschillende materialen. Om jouw probleem goed te kunnnen beoordelen is het inderdaad nodig dat je langskomt. Wij zullen dan ook je sieraad verwisselen.

 5. Ik laat vrijdag mijn helix piercing zetten maar die dag erna ga ik naar een wellnessresort. Ik kom verder niet onder water kan dat dan en raak het dan niet ontstoken?

  • Hoi Anke, als je zaterdag naar de sauna gaat is het zeker niet verstandig om je piercing een dag van tevoren te zetten. Het gaat niet alleen om het zwemwater maar ook om de warmte van de sauna. Warmte bevordert een ontsteking, dus nee, het is niet slim om het in deze volgorde te doen.

 6. waarom mag je pas na je 16de een piercing zonder toestemming? je mag toch zelf beslissen wat je met je lichaam doet?

  • Dit zijn de landelijke GGD regels. Tot je 16e beslissen je ouders of je iets mag of niet. Daarnaast beslis jij of je het doet of niet, want het is inderdaad jouw lichaam. Je ouders zeggen of het mag, jij beslist of je het wilt.

 7. Hooi ik wil een helix laten plaatsen maar twijfel of ik een ringetje of staafje wil, wat is beter voor genezing? En kan je na genezing altijd wisselen van staafje of ringetje?

  • Hallo Aline, je kan bij ons met beide gepiercet worden, wij hebben verschillende soorten zet sieraden en na 6-9 maanden kan je wisselen met welk sieraad jij op dat moment leuk vind, wij bespreken altijd met de klant met welk sieraad wr beginnen, gr Chantal

 8. Hallo,
  Ik wil heel graag een Helix piercing laten zetten, maar is dat net zoals bij een normale oorlel piercing dat je eerst een knopje moet voor je een ringetje kan. Of wat ik heb gehoord eerst een ringetje moet voor je een knopje in je Helix kunt laten zetten?

 9. hey, ik heb een helix piercing laten zetten zo een maandje terug en wil hem vervangen naar een ringetje, maar kan ik dit zelf doen of moet ik dan terug en moet nog wachten of kan het al worden veranderd?

  • Hallo Sandra,

   Een kraakbeenpiercing piercing moet minimaal 6-9 maanden in je oor blijven zitten voordat je dit mag vervangen, doe je dit niet is de kans zeer groot dat je alles kapot maakt en je er meer ellende dan plezier aan overhoud.

   Gr Chantal

 10. Hallo, ik heb al effe een helix en ben er echt blij mee maar het is er 1 zonder bolletje dus nu is mijn vraag: hoe krijg je die uit of gaat dat niet?

  • Hallo Nalu,

   Aangezien ik niet goed weet wat je bedoeld raad ik he aan naar een goede piercshop te gaan, zij zullen je helpen met vervangen, wel moet je minimaal 6 tot 9 maanden wachten om een kraakbeenpiercing te mogen vervangen.

   Gr Chantal

 11. Hoi hoi ik heb een vraag.

  Ik zal graag een navel piercing willen. ik ben helaas een halve man. is dit mogelijk bij jullie ? ongeacht mijn achter grond ?

  • Hallo Patrick, bij ons is het absoluut niet belangrijk of je een man of een vrouw bent, wel of het mogelijk is en je een geschikte navel daarvoor hebt, je bent welkom om bij ons langs te komen, vr groet Chantal

 12. hee ik heb 7weken geleden mijn helix piercing laten zetten en wil er graag een ander knopje in doen ben heel bang dat het dan gaat onsteken zou dit al kunnen of gelieven nog even wachten? en als het niet kan hoelang zou ik dan nog moeten wachten? liefs isa x

  • Hallo Isa, ik neem aan dat je bent gepiercet en niet geschoten en als je bij een goede shop bent geweest hebben ze je uitgelegd dat je een helix piercing 6-9 maanden moet inhouden voordat je dit mag vervangen, ook is het belanrijk dat je gedurende die tijd een titanium of bioplast sieraad draagt, het is erg belangrijk dat je dit ook na streeft in je kraakbeen zitten nl ook je zenuwen, dus nog even wachten, groetjes Chantal

 13. mijn dochter heeft nu al bijna 2 maanden haar helix en wil graag een tweede ringetje erbij moeten we dan de totaale 9 maanden wachten totdat de eerste is genezen of mag dat wel eerder? Ze wou meteen heel graag 2 maar dat leek me te.En na hoeveel maanden mag je de helix piercing verwisselen?

  • Hallo Nathalie,

   De zetpiercing moet inderdaad minimaal tussen 6-9 maanden blijven zitten afhankelijk hoe het geneest, als je het eerder wissels, beschadig je het kraakbeen en zal het hele genezingsproces opnieuw beginnen, vaak gaat er ook een ander materiaal in dan titanium, ons advies wachten tot de genezingstijd voorbij is.

   Gr Chantal

 14. hee hee, ik word binnenkort geopereerd, maar dan moet mn helix piercing eruit. Hoelang kan je je helix piercing eruit hebben, zonder dat die dichtgroeit?

  • Hallo Silvana,

   Het ligt er een beetje aan hoe lang jij deze piercing al draagt, is dit nog geen half jaar is de kans groot dat het sneller dicht gaat zitten, ik adviseer je een retainer erin te doen zodat het mooi open blijft, dit is een kunststof piercing die je wel in mag houden tijdens een operatie.

   Groetjes Chantal

 15. Gister heb ik een triple forward helix laten zetten, maar helaas is de bovenste niet mooi gezet. ik vind dat hij te hoog en scheef zit. Kan dit nog opgelost worden?

  • Hallo Jessie,

   Waar ben je gepiercet? In ieder geval niet door ons, wij waren gisteren gesloten.
   Wanneer je niet tevreden bent over je piercing moet je teruggaan naar de shop waar je bent geweest. Een scheve piercing zal scheef blijven, daar is niks aan te doen. Door verandering van sieraden (pas na genezing) zou je het probleem wat kunnen verbloemen.

   Als het echt niet mooi is en er valt niks aan te verbloemen zou ik je adviseren om het sieraad zsm eruit te halen, het wondje is nog zo vers, het zal snel dichtgroeien. Laat dit wel door je piercer doen zodat je later (als je oor klaar voor is om opnieuw gepiercet te worden) weer kosteloos je piercing kunt laten zetten.

 16. Hoihoi, ik vroeg me af of er ook een bepaalde tijd is dat je niet mag zwemmen met een tweede oorlel piercing (en dan ook misschien een derde)

 17. Hoi! Ik heb vandaag mijn derde gaatjes in mijn oorlellen laten piercen en ook gelijk een traguspiercing. De tragus is erg gevoelig bij bewegingen van mijn mond (denk aan kauwen, gapen, lachen).Is dit normaal? Mijn tweede vraag is of ik de derde gaatjes als gewone oorbelletjes kan behandelen of dat ik er meer aandacht aan moet geven zoals bij een piercing?

  Groetjesss,
  Nikita

  • Hoi Nikita,

   Omdat je tragus net gepiercet is, is het vrij normaal dat je dat nog goed voelt wanneer je je mond beweegt (je oren, dus ook je tragus, bewegen dan ook mee). Als het blijf aanhouden en je vertrouwt het toch niet, kun je altijd terug gaan naar je piercer.

   Je derde gaatje verzorg je als een piercing, want het is een piercing (als het is gepiercet). Ik ga er vanuit dat je niet bij ons bent gepiercet omdat je niet geïnformeerd bent. Hier kun je lezen hoe je je piercings (tragus en oorlel) hoort te verzorgen:
   http://vidaloca-veenendaal.nl/piercing-veenendaal/nazorg-piercing/

   Een kraakbeen piercing mag je pas verwisselen 6 maanden na het zetten. Een piercing in je oorlel zou in principe na 10 weken gewisseld kunnen worden.

 18. hoi hoi,

  ik heb een jaar geleden een helix laten het zetten en dat is nu helemaal genezen. Nu zou ik er een andere piercing in willen doen, maar zie dat er verschillende maten zijn als ik er een wil bestellen. Is hier een standaard maat voor? Want mijn piercer heeft hier verder niks over verteld… Welke maat kan ik dan het beste nemen?

  Groetjes 🙂

  • Hoi Julia,

   Over het algemeen wordt een helix piercing gezet met een sieraad dat 1,2mm dik is. De lengte van het staafje (of diameter van de ring) is afhankelijk van je oor en de plek waar het is gezet. Loop een keer een shop binnen als je het zeker wil weten.

   Groetjes, Lina

 19. Ik wil voor mijn verjaardag een derde gaatje laten zetten in mijn lel alleen ik weet niet of er daar nog plek voor is. En anders wil ik er twee in allebei de oren in het kraakbeen zetten. Maar is de prijs per gaatje?

  • Hallo Elleke,

   1e gaatje oorlel is 30, elk volgende nog in het lel 20 en een kraakbeenpiercing rand kost 40 per stuk, alles is inclusief een standaard sieraad, Gr Chantal, Ps houd onze acties op fb in de gaten ook nu staat er een op.

 20. halloo,
  ik wil graag een helix laten zetten, alleen ik ga over ongeveer 9 weken op vakantie en waarschijnlijk ga ik dan bijna iedere dag zwemmen in het zwembad of in de zee, is dit genoeg tijd? ik ben namelijk bang dat het gaat ontsteken maar ik wil ook weer niet 2 maanden wachten tot na de zomervakentie 🙁

  • Hallo Nadie,

   In principe is het minimaal 6 weken geen zwembad, sauna of zee maar dat kan soms langer duren, zorg dat je het iig goed verzorg en voor de zekerheid nog even langs je piercer gaat voordat je op vakantie gaat, wij hebben bijv. Verzorgings zeezoutsprays die je dan mee zou kunnen nemen op vakantie, Gr Chantal

 21. Hey, ik heb al 3 weken een smiley piercing maar zonet is mijn balletje er uit gevallen en weet ik niet echt hoe ik het weer vast moet zetten. in mijn balletje zitten geen gaatjes maar wel 2 deukjes dus ik denk dat ik het erin moet schuiven maar ben bang dat dat verkeerd gaat ! help me out

  • Hallo Dyonisha,

   Dat is inderdaad best moeilijk zelf te doen, je moet het ene deukje van het balletje/steentje in de opening van de ring zetten en dan zo dat andere deukje aan de andere kant van de ring proberen te klikken, misschien heb je hier iets aan https://youtu.be/I46z7V0k2ew

   Succes Gr Chantal

 22. hallo, ik heb een paar vragen.
  – Hebben jullie ook voor de navelpiercing kleine piercings? Ik ben laatst bij een piercing shop langsgegaan en die hadden grote maar ook kleinere.
  – Ik draag meestal wel hoge broeken (net onder de navel maar met zitten eroverheen)ga ik daar last van krijgen of moet ik voor ong 2 maanden lage broeken gaan dragen?
  – Zijn jullie ervaren en naar eigen mening goed in het zetten van een navelpiercing? want ik heb een helix laten zetten en die is niet goed gepierct en de genezing ging niet goed vandaar dat ik bang ben dat het verkeerd gaat.

  alvast bedankt!

  • Hallo Esmee, wij hebben div. Maten in alle soorten piercings, we bespreken dit met de klant op het moment dat ze bij ons zijn, ook wordt er uitgebreid uitgelegd hoe je je piercing moet verzorgen en begeleiden wij onze klanten hierin, kom eens langs dan kunnen we bespreken wat jij graag wilt en wat voor jou de mogelijkheden zijn, misschien tot snel.

   Gr Chantal

 23. Hoi, ik heb een vraagje.
  Ik heb een tijd geleden een tragus piercing laten zetten.
  Toen ben ik dat balletje kwijt geraakt en is hij dichtgegroeid.
  Hoelang moet ik nu wachten voordat ik hem weer opnieuw in hetzelfde oor kan laten zetten?

  • Hallo Rosalie,

   Dat zou wel tot een half jaar kunnen duren,maar weet je zeker dat het gaatje helemaal dicht is? Vaak kunnen wij door middel van stretchnaaldjes het sieraadje gewoon weer begeleiden, ga even langs je piercer en vraag hier naar of kom gezellig bij ons langs, je bent welkom.

   Gr Chantal

 24. Hey, ik wil graag een helix zetten en dan het liefst een ringetje. Maar nu vraag ik me af of een ringetje minder snel geneest dan een knopje. Alvast bedankt voor uw antwoord!

  • Hallo Gaby,

   Het dragen van een ring kan wat zwaarder zijn dan een labret, je wordt altijd gepiercet met een sieraad met voldoende ruimte dus je kan niet met een strak ringetje beginnen, we bespreken dat altijd en leggen alles uitgebreid uit voor dat we gaan piercen, het kan dus wel hoor met een ring starten.

   Gr Chantal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *