Ik probeer zo snel mogelijk antwoord op je vraag te geven.  Om misbruik te voorkomen wordt je vraag eerst gescreend en dan pas geplaatst.

533 Thoughts on “Vraag & Antwoord

 1. Beste Chantal, we willen je nogmaals bedanken voor het verwijderen van de oorbellen bij mijn dochter die door de juwelier in het kraakbeen zijn geschoten en ook nog eens scheef waren gezet. De oorbellen verdwenen al in de oren omdat ze zo opgezwollen waren door de irritatie. We zijn naar de juwelier gegaan na het bezoek aan jou, maar die stamelde alleen een paar vage sorries. Mijn dochter was enorm opgelucht dat jij zo doortastend de oorbellen hebt verwijderd en ze daarna ook goed verzorgd hebt. Je uitgebreide advies volgen we nauw op. Hartelijk dank en tot ziens!

  • Heel graag gedaan en zodra het allemaal rustig is en zij er weer aan toe is, doen we het gewoon opnieuw zoals het wel hoort.

   Gr Chantal

 2. Hoi!
  Ik heb 2 dagen geleden een tweede helix laten piercen, ik vind hem alleen te dicht op de andere zitten. Is het mogelijk deze eruit te halen? Geneest dan het kraakbeen ook zodat ik een nieuwe er iets boven kan laten piercen?
  Groetjes Floor

  • Hallo Floor,

   Als je het er binnen een week uit laat halen groeit het eigenlijk vrijwel direct dicht, wel zorgen dat het wondje schoon en droog blijft want zolang het open is heb je nog steeds kans op een ontsteking.

   Gr Chantal

  • Hallo Amal,

   Vanaf 16 mag je beide zonder ouders/wettelijk voogd behandeld worden wel moet je altijd legitimatie meenemen.

   Gr Chantal

 3. Hoi!
  Ik zou graag een septum piercing willen, omdat ik het heel mooi vind en ik gehoord heb dat je deze makkelijk dicht kan laten groeien als je het niet meer wilt. Ook zie ik op social media dat je het ringetje (nadat het genezen is) omhoog in je neus kan doen waardoor de piercing als het ware ‘verstopt is’ (wat voor mij handig is, aangezien ik juf word). Ik vroeg mij echter af hoelang de genezingstijd is, of je bij een septum piercing door kraakbeen piercet en of die eerste twee dingen waar zijn.

  • Hallo Bente,

   Ik kan je gelijk piercen met een sieraad die je sowieso altijd kan verbergen als je het niet zichtbaar wilt hebben, en het zit boven in je neus dat heet de sweet spot dat zie je ook niet meer als je het ooit wilt Verwijderen.

   Gr Chantal

 4. heee Chantal
  ik heb nu bijna 2/3 jaar mijn helix piercing, ik had er in het begin veel last van (kraakbeen bultjes enz.) nu vroeg ik mij af, (ik zit er nooit aan, draai er niet aan, wiebel er niet aan) of een helix kan vast groeien en hoe ik dat zou kunnen voorkomen?

  • Hallo Anne,

   Het is onmogelijk dat een metaalsoort zich hecht aan het lichaam dus vastgroeien bestaat niet, wel kan het zo voelen als het een wondje wordt met een korstje alsof het vast zit, met een goede verzorging voorkom je dit ook

   Voor meer vragen app me gerust
   06-13289848
   Gr Chantal

 5. Hoi ik heb in januari den helix laten piercen. Maar nu bleef ik erachter haken en trok ik hem eruit . Heb het schoongemaakt met hetgeen wat ik heb meegekregen toen ik hem het laten zetten , heb hem er weer terug ingedaan . Wat kan ik nu het beste doen ?

  • Hallo Suzanne,

   Zou je mij even een appje kunnen sturen zodat ik je een beter antwoord kan geven

   Gr Chantal
   06-13289848

 6. Hi!
  Een poos geleden heb ik een 2de gaatje laten schieten in mijn oren. Na 4 maanden klieren waren ze nog steeds ontstoken en heb ik ze er maar uit gehaald.
  Nu is mijn vraag, is het mogelijk om weer 2de gaatjes te nemen? Zo ja, hoelang zou ik dan moeten wachten voordat ze gepierced kunnen worden?

  Groetjes, Marianne

  • Hallo Marianne, zodra het weer rustig is kan het gewoon over gepiercet worden, maak even een afspraak via app en ik plan het in.

   Gr Chantal
   06-13289848

 7. Hi,

  Nu heb ik 3 weken geleden mijn helix laten schieten (ja, hou maar op over hoe slim dat was) en die is afgelopen week gaan ontsteken..
  Antibiotica erbij en hij is gelukkig helemaal terug naar normaal.. maar nu ga ik in augustus wellicht op vakantie en ik surf dan.. Ik twijfel dus om hem gewoon dicht te laten groeien zodat ik me geen zorgen over weken en infecties hoef te maken en het water in kan of ja hem te houden.. Wat raadt jij aan?

  • Hallo Paula,

   Ten eerste ga ik er vanuit zo op jou verhaal af te gaan dat je een volledig verkeerd sieraad in je kraakbeen hebt en dat het goed blijft gaan durf ik niet te zeggen maar dat het weer verkeerd kan gaan is een hele grote kans, in principe mag je de volledige geneestijd in geen enkel (open) water behalve de douche en een geneestijd van een helix is 6-9 maanden, ik weet niet of je van ver komt maar als het je lukt langs mij te komen help ik je met liefde om te zorgen dat je het vanaf nu zo goed mogelijk kan laten genezen/verzorgen

   Gr Chantal
   Voor verdere vragen app 06-13298948

  • Hallo Gerrianne,

   Een helix met standaard sieraad kost 40 euro, deze kun je upgraden met diverse kristallen, ringen luxe sieraden de prijs is dan wat jij uit kiest.

   Gr Chantal

 8. Hi, ongeveer een jaar geleden heb ik mijn helix laten zetten, maar deze is helaas niet mooi gezet… Kan ik het sieraad er uit halen en de piercing dicht laten groeien?
  Alvast bedankt voor uw reactie!

  • Hallo Joske,

   Ik weet niet waar je bent gepiercet en met wat voor een sieraad, om jou goed advies te geven zou ik willen vragen mij even een appje te sturen zodat we het een en ander kunnen doorlopen, dit kan naar nummer +31613289848

   Gr Chantal

 9. Goedemiddag,

  Ik heb een paar dagen gelden een industrial piercing laten zetten.
  Maar het staaf je wat er in zit is veel te strak. Er zit geen ruimte tussen de balletjes en mijn oor. En het lijkt net of mijn oor wordt samen getrokken. Mag ik die voor 1 keer wisselen met een grotere staafje. Ben bank dat die zo niet gaat genezen

  • Hallo Jessica,

   Ik raad je aan om terug te gaan naar de piercshop waar je bent gepiercet, zo te horen heeft jou piercer niet het goede staafje geplaatst, ik zou dit zeker niet zelf doen en dit ook spoedig laten veranderen, succes gr Chantal

 10. Hoi

  Onze dochter van 9 heeft tijdje geleden gaatje laten piercen in haar oor bij jullie een gewone
  Nu wil ze heel graag een tweede maar ik weet niet hoe oud je daarvoor moet zijn
  Ik wil t eigenlijk alleen bij jou omdat dat de vorige keer ook zo fijn ging

  Groetjes gea

  • Hallo Gea,

   Zodra het nog gewoon in het oorlel is is dit geen enkel probleem, kraakbeen is vanaf 12 jaar, kom gezellig langs dan controleer ik haar oren

   Gr Chantal

 11. hoi,
  ik wil graag een neus piercing laten zetten alleen ik wil eigenlijk het liefst niet een knopje maar een ringetje.
  is dat mogelijk of moet je perse beginnen met een knopje.

  groetjes

  • Hallo Lieke,

   Dat kan ook met een ringetje evt. Alleen niet een heel strak ringetje ivm evt. Zwellingen in de geneestijd

   Gr Chantal

 12. Hoi! Ik heb mijn neus piercing laten zetten in Brussel en kan niet makkelijk terug voor een controle. Is het mogelijk om na twee of drie weken langs te komen voor een controle?

 13. Heey chantal
  Hebben jullie ook echte goude piercings?
  De meeste hebben gecoat titanium en daar ben ik jammer genoeg allergies voor.
  Groetjes, Mandy

 14. hoi ik heb al ruim een jaar mijn helix, na een kraakbeen bultje gaat het goed, ik heb er verder geen last meer van. Alleen er blijft nog wel altijd een soort van korstje zitten en soms als ik het wat wil schoonmaken met zeezout spray zit er wat grijze smurrie die ik niet weg krijg

  • Hallo Anne,

   Ben je bij Vidaloca gepiercet of kom je uit de buurt? Dan raad ik aan langs te komen want op deze manier kan ik je geen goed advies geven en zou ik het echt even moeten zien.

   Gr Chantal

 15. Ik heb eergisteren mijn navelpiercing laten zetten en het eerste wat ze zei is dat ie indd een beetje scheef zat maar dat t waarschijnlijk door de zwelling komt, maar ik heb het idee dat dat niet zo is omdat het bovenste bolletje veel schuiner zit dan het onderste. Ik ben best wel bang dat het lelijk gaat zitten en weet niet zo goed wat ik moet doen vooral omdat dit mijn erste priercing is

  • Hallo Emy,

   Het is altijd vervelend als je ergens bent geweest en je niet tevreden bent of je niet gehoord wordt.
   Ik weet niet bij wie je bent geweest en waar je vandaan komt, je mag altijd even bij mij langs komen zodat ik er naar kan kijken, hier mijn telefoon nummer zodat je me een appje kan sturen en we het samen even kunnen doorlopen, 06-13289848

   Gr Chantal

 16. Hoii ik heb inmiddels al anderhalf jaar een helix en wil hem nu eindelijk graag verwisselen alleen krijg ik hem niet open hebben jullie tips ?

  • Hallo Anne,

   Ik weet niet of je hier bent gepiercet, zo ja kom even langs dan help ik je, zo nee ik heb geen idee welk sieraad je draagt dus kan ik je niet op deze manier helpen, gr Chantal

 17. Hallo, mijn vriendin heeft een tongweb piercing laten zetten een paar weken geleden. Alleen het zit te straks en ze kan eht niet er uit halen, ze is momenteel in Japan maar is niet bekend met het beurt en ze is 16 en ze weet niet of je daar met je 16e bij een piercing shop mag komen. Hebben jullie misschien tips hoe ze dit eruit kan halen.

  • Hallo Merve,

   Aangezien ze niet bij mij is geweest en ik dus geen idee heb wat ze voor een sieraad in haar tongweb draag kan ik dus vanuit hier niet veel betekenen, stuur mij anders even een app met foto misschien dat ik dan op afstand kan helpen, +31613289848

   Gr Chantal

 18. Hoi,

  Waar valt de 4de oor”lel” gaatje bij jullie onder? Bij gewoon oorlel piercings of al bij helix? Want mijn 4de gaat kan gewoon nog in alleen huid gezet worden.

  Groetjes Sanne

  • Hallo Sanne,

   Aangezien ik niet via deze weg kan bepalen of het lel of kraakbeen is zul je daarvoor echt even langs moeten komen en dan lopen we het samen even door. Gr Chantal

 19. Hoi,
  Ik heb een vraagje over een helix piercing.
  Ik heb mijn helix nu 8 maanden maar ben hem eergisteren verloren in de zee. Ik ben op vakantie in Bali en kan dus niet snel naar een piercing shop om er een nieuwe in te zetten. Ik kom over een week weer thuis.
  Is mijn gaatje dan dichtgegroeid en wat kan ik doen om het dichtgroeien te voorkomen?

  • Hallo Britt,

   Ik zou toch proberen er desnoods een oorbel in te doen(ze hebben op Bali piercings hoor)als je geen piercing kan vinden, kraakbeen krimpt snel dus open houden is dan wel een must, thuis naar een goede shop gaan en daar een goede piercing laten plaatsten, gr Chantal

 20. hi ik heb afgelopen zomer bij jullie mijn (lage) helix piercing laten zetten, inmiddels heb ik ook al een keertje gewisseld van piercing (door jullie gedaan). Nu merkte ik vanmorgen dat mijn oor schilferig en viezig was dus heb ik hem goed geweekt met zout oplossing en daarmee met een wattestaafje ook schoon gemaakt. Nu heb ik daarbij het ringentje daar best veel mee bewogen en voelt mijn oor een beetje beurs aan, is dit normaal dat ik daar nu na bijna een jaar nog last van heb? (alleen bij het schoonmaken dus)

  • Hallo Anne,

   Het kan hoor dat het af en toe nog gevoelig is, kom er eens even mee langs zodat ik kan kijken of alles ook echt goed gaat met je oor, zo is het een beetje moeilijk om goed advies te geven.

   Gr Chantal

  • Hoi Naomi, dat kan!
   Mits één van je ouders aanwezig is tijdens het piercen en schriftelijke toestemming geeft door ons toestemingsformulier in te vullen.

   Groetjes, Chantal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *